субота, 28. јануар 2017.

Čoko krem štangle









  Kolač koji osvaja na prvi pogled svojom jednostavnom lepotom, a ukusom i mekoćom postaje vaš favorit za sva vremena. Osnovu za ovaj recept pronašla sam u receptu za gumeni kolač i samo ga malo prilagodila neznatno izmeniivši sastojke za kore i  zamenivši postojeći fil drugim, koji omogućava mnogo varijacija i šarolikost izvođenja.

Sastojci:

Za kore:
250 g brašna
2 kašičice sode bikarbone
2 kašike kakaoa
180 g šećera
2 vanilin šećera
4 kašike džema od šljiva
3 kašike ulja
5 dl mleka
Za fil:
5 dl mleka
150 g šećera
2 pudinga ukusa slatke pavlake ili po želji (vanila, jagoda,malina, karamel,lešnik,kafa,kokos..)
1 vanilin šećer
200 g margarina

Priprema:









Kore:
1. Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i kakaom, dodajte džem od šljiva, vanili šećer, ulje i mleko i sve dobro izmiksajte.
2. Dobijenu smesu podelite na četiri jednaka dela.Svaki izlijte u papirom za pečenje postavljen pravougaoni pleh (22x32cm je moj) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 ° -C oko 8-9 min.
3. Na isti način ispecite još tri kore.Kore imaju gumast izgled, odmah su meke i savitljive.
Fil:
1. Rastvorite prašak za puding po izboru sa malo mleka, pa sipajte u proključalo preostalo mleko sa šećerom i mešajte dok se ne zgusne.Dodajte vanilin šećer i ostavite da se ohladi.
2. Umutitie margarin i spojite ga sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Podelite fil na tri jednaka dela.Kore premazujte filom i ređajte jednu na drugu.Završite slaganje četvrtom korom.
2. Kad se kolač ohladi i stegne isecite ga na štangle željene veličine.





                                                 

10 коментара: