понедељак, 16. јануар 2017.

Čokoladna torta sa malinama






   Osnovu ove torte čini recept za Zoju ili Rabin tortu, kako je već ko zove , koji sam malčice  prepravila po svom ukusu i dodala maline u čokoladi da zaokružim doživljaj.




Sastojci:
Za kore:
250 g margarina
200 g šećera
7 jaja
100 g mlevenog keksa
200 g čokolade
Za fil :
7 jaja
200 g šećera
200 g čokolade
250 g margarina
200 g mlevenog keksa
i još :
250 g malina (zamrznutih)
150 g čokolade
250 g šlaga u prahu
3-4 dl kisele vode
prehrambene boje







Priprema:
Kore:
1.Izmiksajte margarin sa 100g šećera, a potom dodajte jedno po jedno žumance i nastavite sa miksanjem.Umešajte otopljenu i prohlađenu čokoladu i mleveni keks.
2. Posebno ulupajte belanca  u šam, dodajte preostalih 100 g šećera i umutite.Spojite lagano sa prethodnom masom.
3. Dobijenu smesu podelite na četiri jednaka dela, te svaki posebno rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 12-15 min. da dobijete četiri jednake kore.
Fil:
1. Umutitie žumanca sa polovinom šećera i skuvajte na pari.Kad počnu da se zgušnjavaju dodajte čokoladu i kuvajte još koji minut.
2. Ohlađen krem sjedinite sa umućenim margarinom, pa umešajte mleveni keks.
3. Posebno ulupajte belanca sa preostalim šećerom i špatulom lagano dodajte u krem.
Finalni postupak:
1. Maline ne odmrzavajte nego zaleđene uranjajte u rastopljenu čokoladu i ređajte na tacnu da se čokolada stegne.
2. Pripremiti šlag sa kiselom vodom.
3. Kore premazujte filom, pa slojem šlaga, ređajte čokoladirane maline i prekrijte ih šlagom.Slaganje završite korom.
4. Rashlađenu tortu možete po želji dekorisati šlagom , čokoladom ili fondanom.

Tortu na slikama pravila sam za 4.rođendan svog sina i gosti su bili oduševljeni ukusnom kombinacijom čoklade i malina a slavljenik naravno  Sneškom Belićem.





Нема коментара:

Постави коментар