петак, 27. јануар 2017.

Figaro oblande






Pod ovim imenom naći ćete dosta recepata, al ovaj je ipak drugačiji.Dobila sam ga davno od medicinske sestre Nade Kovačević s kojom sam tad radila.Od onda sam probala razne varijacije na temu prženog šećera , oraha i listova oblandi, al uvek se ovome vraćam.. Proverite zašto..


 Sastojci:
3 lista oblandi
Za fil:
400 g šećera
250 g margarina
2 čaše kisele pavlake ( 20 % m.m.)
150 g seckanih oraha
300 g mlevenog keksa

Priprema:
1. U šerpi sa širim dnom na nižoj temperaturi rastopite šećer u karamel. Ne mešajte do pred kraj, samo protresite šerpu levo desno .
2. Dodajte kockice margarina i mešajte dok se ne sjedini.U početku će karamel da peni, reakcija će biti burna ali će se smiriti ubrzo..bez panike. ☺
3. Potom dodajte kiselu pavlaku i ponovo sve lepo sjedinite mešanjem.Sklonite sud sa vatre i dodajte seckane orahe i mleveni keks.
4. Toplu smesu podelite na dva jednaka dela. Polovinom premažite hrapavu stranu jedne oblande, preklopite drugom, nanesite preostalu masu, pa stavite i treći list oblande, glatkom stranom prema gore.
5. Kolač opteretite  nečim teškim i ostavite na hladnom mestu preko noći.Secite na štangle željene veličine i služite.


Нема коментара:

Постави коментар