петак, 27. јануар 2017.

Kesten rolat




Još jedan način da se od kesten pirea napravi ukusna poslastica, ovog puta u kategoriji sitnih kolača.
Svojim i ukusom i izgledom obogatiće vaš asortiman zimskih slatkiša , a jednostavnom i brzom pripremom uštedeće vam vreme.

Sastojci:

500 g kesten pirea
250 g margarina
Rum po ukusu
6 kašika šećera u prahu
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha

Priprema:

1, Umutitie margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte kesten pire i rum po ukusu i sve ponovo izmiksajte.
2. Dobijenu smesu podelite na dva dela : u jedan umešajte mlevene orahe , a u drugi prohlađenu otopljenu čokladu.Svaki deo podelite opet na pola.
3. Komad providne folije pospite šećerom u prahu, rasporedite polovinu tamne mase, prekrijte drugom folijom, pa oklagijom rastanjite u oblik pravougaonika.
4. Postupak ponovite sa svetlom smesom, a potom skinite gornje folije sa oba dela. Podignite svetlu i prebacite je na tamnu smesu, zatim skinuti foliju od gore ( koja je bila ispod svetlog dela) i sve zajedno urolajte.
5. Od preostalog materijala na isti način napravite još jedan rolat.
6. Rashlađen kolač isecite poprečno na okrugle šnite.










Нема коментара:

Постави коментар