четвртак, 26. јануар 2017.

Medene korpice




Ako volite svima poznatu Bonžitu ovaj desert je za vas.Moja deca tvrde da je puuuno bolji od nje , a vi prosudite sami.
Brza priprema, kvalitetni sastojci i dekorativan izgled čine ovaj kolač pravim izborom za svaku proslavu.
 Koristim ovaj kolačić i kao ulaznicu za učešće u blogerskoj igrici Ajme, koliko nas je, čija je ovomesečna domaćica Dženita Djuliman sa bloga Kašika ljubavi  za namirnicu meseca zadala med.


 Sastojci:

150 g meda
100 g šećera
100 g margarina
3 kašike susama
80 g oraha
50 g suvog grožđa
100 g kukuruznih pahuljica ("kornfleksa")
Još:
Ulje
Papirne korpice


Priprema:

1. Orahe iseckajte, a susam prepecite u suvom tiganju tek da malo požuti.
2. U šerpu stavite šećer, med i margarin i mešajte dok se ne rastope.
3. Sklonite sud sa vatre i dodajte redom suvo grožđe, seckane orahe,susam i kukuruzne pahuljice.Pomešajte lagano i ostavite masu da se malo prohladi.





4. Za to vreme papirne korpice premažite tanko uljem kako bi se kolač lako odvojio od papira prilikom konzumiranja.
5. Pomoću dve kašičice vadite i raspoređujte po malo mase u svaku korpicu.Količina zavisi od veličine korpica , moje su za ovu priliku bile nešto veće te sam stavljala po dve pune kašičice.
Kad se desert rashladi i stegne poslužite ga samostalno ili u sklopu sa drugim sitnim kolačima.





2 коментара: