недеља, 29. јануар 2017.

Posne žerbo kocke





  Mnogima omiljen kolač iz bakine kujne u svom posnom izdanju ..


Sastojci:

Za testo:
20 g kvasca
1 dl mlake vode
2 kašike šećera
200 g margarina
400 g brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
200 g mlevenih oraha
200 g šećera u prahu
3 kašike džema od višanja
3 kašike džema od kajsija
Za glazuru:
150 g čokolade
5 kašika ulja

Priprema:

1. Kvasac rastvorite u vodi sa šećerom i malo brašna , pa ostavite da nadođe.
2. Pomešajte brašno sa sodom bikarbonom, dodajte omekšali margarin i nadošao kvasac i umesite testo.Ostavite ga na toplom mestu da udvostruči zapreminu.
3. Podelite testo na tri jednaka dela, pa jedan  oklagijom razvijte u pravougaonik i postavite na dno podmazane i brašnom posute tepsije .Premažite džemom od višanja i pospite polovinom  mlevenih oraha.
4. Drugi deo testa takođe razvijte u pravougaonik i položite preko, te premažite džemom od kajsija i pospite preostalim mlevenim orasima.
5. Na kraju sve prekrijte trećim razvaljanim pravougaonim komadom testa , izbockajte viljuškom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok ne porumeni .
5. Ohlađen kolač prelijte čokoladom rastopljenom sa uljem .Kad se glazura stegne secite na kocke željene veličine.



Нема коментара:

Постави коментар