петак, 27. јануар 2017.

Rum kuglice





  Šta deca prvo izaberu da uzmu kad im ponudite tanjir sa sitnim kolačima? Kugliceee..i najverovatnije neke baš ovakve , prelivene čokoladom .Ukus ruma je blag, a sadržaj alkohola nizak, pa se ne bojte neke ozbiljne intoksikacije , a uvek možete umesto pravog ruma staviti aromu ruma da ne bi brinuli previše. A rumoljupci imaju slobodu  da sipaju ruma koliko god žele uz napomenu da za toliko  smanje mleko u receptu.


Sastojci:

250 g margarina
100 g šećera u prahu
50 g kakaoa
500 g mlevenog keksa
1.5 dl mleka
Rum ili aroma ruma po ukusu
Za glazuru:
250 g čokolade
7 -8 kašika ulja
Još:
Papirne korpice


Priprema:
1. U jednoj posudi prelijte mleveni keks mlekom.
2. Posebno u drugoj umuttie margarin sa šećerom u prahu i kakaoom, pa dodajte ovu smesu u sud sa keksom.Sipajte rum ili aromu ruma po ukusu i sve lepo sjedinite.Možete koristiti spiralne nastavke miksera ili ruke, kako više volite.
3. Odmah potom odvajajte kašikom po malo smese, oblikujte vlažnim rukama kuglice željene veličine i ređajte ih na tacnu postavljenu papirom za pečenje ili folijom.
4. Ostavite ih nekoliko sati na hladnom mestu da očvrsnu.
5. Na pari rastopite čokoladu sa uljem.Svaku kuglicu uronite u čokoladu, pa viljuškom ili drugom zgodnom alatkom prenesite na rešetku da se glazura ocedi.
6. Kad se preliv stegne stavljajte  kolačiće u papirne korpice.




Нема коментара:

Постави коментар