понедељак, 13. фебруар 2017.

Delikates oblande




  Ima puno recepata za slane oblande, ali koliko sam upoznata ne i ovakav. Priprema je možda nešto duža, al ukusom opravdava uloženi trud. Ovo dekorativno hladno predjelo ukrasiće svaku prazničnu trpezu.

Sastojci:

1 pakovanje oblandi
200 g krem sira
4 dl kisele pavlake
400 g majoneza
4-6 pečenih paprika
300 g stišnjene šunke u crevu
3-4 šargarepe
2-3 kašike ajvara
100 g trapista
so po ukusu









Priprema:

1. Šargarepu oluštite, skuvajte, ohladite i krupno narendajte.Posolite po ukusu.
2. Pečenu papriku očistite, dobro ocedite te iseckajte na trakice.Posolite .
3. Stišnjenu šunku takođe krupno narendajte.
4. Na tacnu stavite prvi list oblande.Pomešajte krem sir i 2 dl kisele pavlake,pa nanesite preko.
5. Preklopite drugim listom oblande.U preostalu pavlaku umešajte trakice pečenih paprika i rasporedite preko druge oblande.
6. Na to spustite treću oblandu , prefilujte je rendanom stišnjenom šunkom pomešanom sa polovinom majoneza.
7. Na četvrti list oblande nanesite rendanu šargarepu u preostalom majonezu.Slaganje završite poslednjom oblandom.
8. Ostavite na hladnom preko noći.
9. Od gore premažite ajvarom i pospite  sitno rendanim trapistom, pa isecite na štangle željene veličine i služite.







2 коментара: