уторак, 07. фебруар 2017.

Ledena kraljica sa malinama







 Kombinacija vanile i maline je uvek dobitna, a ovo je godinama najomiljeniji  kremasti kolač u našoj porodici. Nije presladak iako ima dosta šećera, naprotiv veoma je lagan i osvežavajući.Preporučujem od srca..


Sastojci:

300 g malina
Za koru:
6 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
Za fil:
6 žumanaca
250 g šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
6 kašika oštrog brašna
5 dl mleka
250 g putera
Za dekoraciju:
200 g šlaga u prahu
3 dl kisele vode



                                                                                                                                               

Priprema:

Kora:
1. Ulupajte belanca u čvrst sneg, dodajte postepeno šećer i neprekidno miksajte.Kad se sav šećer rastvorio umešajte kašiku sirćeta.
2. Pripremljenu masu rasporedite u papirom za pečenje postavljen pravougaoni pleh ( 22x32 cm ), pa pecite u rerni zagrejannoj na 150 ° C 25 min.,a potom smanjite na 120 °C i sušite još 40 min.Otvorite vrata od rerne i ostavite koru da se tako ohladi.
Fil:
1. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, oštro brašno i 1 dl mleka i sve lepo izmiksajte, a potom  sipajte u preostalo ključalo mleko i mešajte dok se ne zgusne.
2. Ohlađen krem sjedinite sa umućenim puterom.
Finalni postupak:
1. Na koru nanesite fil i poravnajte.
2. Poređajte oceđene maline i premažite slojem šlaga umućenog sa kiselom vodom.
Služite dobro rashlađeno i uživajte!



2 коментара:

  1. Vidjala sam recept za ovaj divan kolač ali nikako da ga napravim.Sad hoču dok još ima malina, tako ukusno izgleda!

    ОдговориИзбриши