четвртак, 23. фебруар 2017.

Pizza romboidi






   Sve što ima ukus pice je garantovano omiljeno kod dece i većine odraslih, pa i ovo domaće pecivo u tome ne zaostaje.Brzo se pravi, a još brže pojede.


Sastojci:


20 g kvasca
1 kašičica šećera
1 dl mleka
1 kašičica soli
2 jajeta
250 g margarina
400 g oštrog brašna
100 g pica šunke
100 g trapista
2-3 kašike kisele pavlake
1 dl kečapa







Priprema:

1. Kvasac rastvorite u mlakom mleku sa šećerom i ostavite da nadođe.
2. U činiju sipajte oštro brašno, so, jaja, omekšali margarin i nadošao kvasac te umesite testo.
3. Ostavite ga pokrivenog da odmara 45 minuta.
4. U međuvremenu krupno narendajte pica šunku i trapist, pa ih dodajte testu i lagano mesite dok se lepo sve ne umeša.
5. Oklagijom rastanjite testo na debljinu od 1cm, premažite ga kiselom pavlakom i išarajte kečapom,  a potom radlom ili oštrim nožem isecite na romboide.
6. Ređajte dobijena peciva u papirom za pečenje postavljen pleh.peći u rerni zagrejanoj na 200 C oko 20 minuta.





2 коментара: