субота, 11. фебруар 2017.

Šampinjoni sa šunkom i belim lukom




     Ako želite ili morate da spremite ručak na brzinu ovo je pravi izbor.Možete ga služiti i kao prilog uz neko pečenje mada je prilično zasitno jelo. Mera je dovoljna za dve osobe, možda i tri ako nisu mnogo gladne. ☺

Sastojci:



400 g sitnijih šampinjona
30 g putera
Komad šunke -količina po želji i ukusu
3-4 čena belog luka
1 kašika prezli
Peršunov list








Priprema:

1. Šampinjone očistite, ostavite ih cele , a ako je neki malo  krupniji presecite ga na pola.Šunku isecite na štapiće , a beli luk na komadiće .
2. U šerpi rastopite puter, pa šampinjone dinstajte uz mešanje dok sva tečnost koju  ispuste ne ispari.
3. Dodajte seckanu šunku i beli luk i još malo propržite.Na kraju umešajte kašiku prezle i peršunov list .
Služite toplo.









       

6 коментара: