петак, 24. фебруар 2017.

Zelena čorbica




    Kad svog sina pitam šta da kuvam on odmah izbaci kao iz topa "zelenu supicu", a mojim ćerkama je to jedini oblik u kom mogu da pojedu zeleniš bez "zagađivanja" .Recept za nju uglavnom je improvizacija al ću pokušati da vam navedem što tačnije mere.

Sastojci:

1 glavica crnog luka
kockica putera (oko 30 g)
1 krompir
Spanać ( oko 300 g svežeg ili 150 g zamrznutog)
1.5 dl mleka
1 kašičica soli
1/2 kašičice belog luka u granulama


Priprema sa spanaćem



Varijanta sa blitvom





Priprema:

1. U šerpici rastopite kockicu putera, pa propržite na kockice iseckan crni luk dok ne postane staklast.
2. Nalijte 7dl vode i dodajte kockice oljuštenog krompira, te kuvajte dok  krompir ne omekne.
3. Svež spanać očistite od peteljki i iscepkajte, a u slučaju  zamrznutog brikete odmrznite ,pa dodajte i kratko prokuvajte.
4. Na kraju sipajte mleko,začinite solju i belim lukom, a potom izblendirajte u krem.

Umesto spanaća možete koristiti i blitvu, svežu ili zamrznutu, samo u toj varijanti luk pržite na ulju i nemojte dodavati mleko.
















Нема коментара:

Постави коментар