четвртак, 16. март 2017.

Čoko oranž torta






  Kombinacija čokolade i narandže ne može da bude loša ,a ova je fenomenalna. Mek i sočan biskvit, čokoladni krem jaffa ukusa i jednostavnost pripreme aduti su ove delicije. Ako su vam se dopale čoko oranž bombice slobodno isprobajte i recept za ovu tortu.


Sastojci:

Za biskvit:
5 jaja
125 g šećera
125 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakaoa
Za prelivanje kora:
2 dl soka od narandže
Za krem:
5 jaja
200 g šećera
200 g čokolade
Nekoliko kapi arome ruma
200 g putera
1 zamrznuta pomorandža
Za dekoraciju:
100 g čokolade
1.5 dl slatke pavlake
63 g putera
Kandirana pomorandža




 





Priprema:

Prethodnog dana stavite 1 srednju pomorandžu u zamrzivač da se zaledi.

Biskvit:

1. Umutite belanca u čvrst šam , dodajte šečer , a potom i jedno po jedno žumance i sve lepo izmiksajte. Na kraju ručno umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaoom.
2. Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugli kalup za tortu (koristila sam fi 25cm, ali možete i manji ako želite višu tortu) i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 40 min.
3. Ispečen biskvit ostavite da se ohladi , pa ga presecite horizontalno na tri kore.

Krem:

1. Umutite cela jaja sa šećerom i kuvajte ih u sudu na pari dok ne počnu da se zgušnjavaju , a onda dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne rastope.Dodajte malo arome ruma i ostavite da se ohladi.
2. Penasto ulupajte puter i sastavite ga sa čokoladnim kremom.
3. Sitno narendajte zamrznutu narandžu i dodajte je filu, te lagano izmiksajte.

Finalni postupak:

1. Prvu koru poprskajte sokom od narandže, nanesite polovinu krema, poklopite drugom korom, pa i  nju prelijte sokom i premažite ostatkom fila.
2. Slaganje završite trećom korom , koju ćete poškropiti preostalim sokom.
3. Tortu rashladite , a zatim dekorišite po želji.
4. Ovog puta sam čokoladu i puter rastopila u slatkoj pavlaci, ostavila smesu da se ohladi na sobnoj temperaturi i njome premazala celu tortu.Ostatkom krema napunila sam poslastičarsku vreću i istisnula zvezdastim nastavkom ukrase na gornjoj površini. Na svaki sam stavila  komadić kandirane pomorandže.








Нема коментара:

Постави коментар