среда, 29. март 2017.

Jednostavna karfiol čorba






  Najjednostavnija i najlepša čorbica za sva godišnja doba jer se sastoji od tri sastojka ( karfiol, šargarepa, maslinovo ulje) koja su nam u današnje vreme uvek dostupna.
Brzo se sprema, posna je, zdrava i preukusna.


Sastojci:


1 srednja glavica karfiola
4-6 šargarepa
3-4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice mešavine začina
Peršunov list







Priprema:

1. Šargarepu očistite i sitno narendajte.Karfiol iskidajte na što manje cvetiće.
2. Na maslinovom ulju dinstajte rendanu šargarepu dok ne omekne i oboji ulje.Na taj način će iskoristljivost vitamina A biti najveća jer je on rastvorljiv u ulju.
3. Nalijte 1.5 l vode i kad proključa ubacite karfiol.
4. Kuvajte sve zajedno još desetak minuta , začinite i poslužite.







Нема коментара:

Постави коментар