понедељак, 13. март 2017.

Potaž od bundeve i pirinča








    Prava čorbica za hladnije dane, blaga i okrepljujuća.Dodatak kima i pirinač čine je blagotvornom za digestivni trakt , a pošto je izmiksana u krem dopada se i probirljivoj deci.
    Van sezone može se pripremiti i od zamrznute bundeve.

Sastojci:

1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
100g  pirinča

600 g bundeve
1 kašičica kima
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine začina
Peršunov list





Priprema:

1. Bundevu očistite i iseckajte na kocke.
2. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte kim i promešajte nekoliko puta da pusti svoje ulje.Potom dodajte opran pirinač i nalijte vodom (oko 1.5 l).
3. Kad proključa ubacite kocke bundeve i kuvajte dok ne omekša , a pirinač se raspadne.
4. Začinite solju i mešavinom začina, te izblendirajte.Na kraju pospite iseckanim peršunovim listom i služite.


 Potaž je po definiciji gusta čorba koja se dobija pasiranjem povrća ručnim mikserom.Ovako pripremljen može se služiti i za vreme posta, čak i kao samostalno jelo ukoliko u njega dodate kockice prepečenog hleba prilikom služenja.
 Ako želite grublju teksturu sa vidljivim sastojcima možete bundevu na kraju samo da izgnječite presom za pire.







Нема коментара:

Постави коментар