недеља, 23. април 2017.

Mimoza salata







  Ova salata je izvrsno hladno predjelo i prilog uz  svako pečenje.Ime je dobila zbog gornjeg sloja rendanih žumanaca koji izgledom podseća na žute cvasti mimoze.Retko prođe praznični jelovnik bez nje, pa evo za one koji još nisu probali kratak recept za brzu pripremu.

Sastojci:

1 kg krompira
4 jajeta
500 g kisele pavlake
300 g majoneza
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine začina
Ml.biber po ukusu






Priprema:

1. Obarite  krompir u ljusci i jaja, a potom ih oljuštite.
2. Kad se ohlade krupno narendajte krompir i belanca ,te stavite  u činiju.Dodajte kiselu pavlaku, majonez,so, mešavinu začina i biber po ukusu.
3. Sve lagano promešajte da se sjedini , pa rasporedite u odgovarajući sud i poravnajte.
4. Sitno narendajte žumanca od gore, a potom gotovu salatu  stavite u frižider da se rashladi.

Prijatno!



  

Нема коментара:

Постави коментар