петак, 14. април 2017.

Zečići od kuvanog pa pečenog testa






         Obradujte decu ili dete u sebi ovim slatkim zečićima od testa zato što izgledaju simpatično, prave se  na pomalo neuobičajen način i  ukusni su izuzetno.Eto.


Sastojci:

Za testo:
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1.5 dl mleka
0.5 dl ulja
1 kašičica soli
350 g mekog brašna
100 g oštrog brašna
Za kuvanje:
3 kašike šećera
Za posipanje:
Krupna morska so po ukusu






Priprema:

1. Kvasac rastvorite u 1.5 dl mlake vode, dodajte kašičicu šećera i ostavite da nadođe.
2. U činiju stavite obe vrste brašna, so, mleko, ulje i nadošao kvasac te umesite testo.Pokrijte ga čistom suvom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da raste sat vremena.
3. Oklagijom ga potom rastanjite u pravougaonik, pa nožem ili pizza sekačem isecite na otpr.12 traka.Od svake odsecite jedan kraj i oblikujte ga u lopticu.Zatim traku presavijte na pola i upletite, a slobodne krajeve okrenite na stranu kako biste dobili izgled ušiju i glave zeca. Lopticu testa ugurajte u razmak na donjem delu pletenice da podseća na zekin rep.
4. Ovako napravljene zeke pokrijte ponovo krpom i ostavite tako 30 min.
5. U međuvremenu u veću šerpu sipajte 3 l vode i 3 kašike šećera , pa zagrevajte do ključanja.
6. Zečiće od testa  ubacujte  u ključalu vodu ,kuvajte minut-dva, vadite rešetkastom kašikom i ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh.
7. Pospite od gore krupnom morskom soli i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok lepo ne porumene.






3 коментара: