субота, 13. мај 2017.

Kinder torta





    Čini mi se da svako ima neku verziju ove torte kojom je zadovoljan. Sve su slične, a opet se po nečemu i razlikuju, neke su sa beze korama, neke sa lešnicima i u korama, neke sadrže i puslice.Mislim da nećete pogrešiti po kojem god receptu da je pravite, a ovo je moj način, pa izvolte...


Sastojci:

Kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevene plazme
3 kašike brašna
6 kašika seckanih pečenih lešnika
Za premazivanje kora:
150 g nugat krema (Eukrem, Nutela..)
Fil:
12 žumanaca
250 g šećera
3 vanilin šećera
4 pudinga od vanile
1 l mleka
150 g čokolade
200 g putera
125g margarina
Još:
200 g Plazma keksa
200 g šlaga u prahu
3 dl kisele vode
Za dekoraciju:
200 g šlaga u prahu
3 dl kisele vode






Priprema:
Kore:
1. Ulupajte 4 belanceta u čvrst šam, dodajte 4 kašike šećera i još mutite.Umešajte 4 kašike mlevene plazme i 1 kašiku brašna te lagano sjedinite.
2. U papirom za pečenje postavljen  okrugli kalup za torte (fi 25cm) rasporedite 2 kašike seckanog pečenog lešnika , pa sipajte pripremljenu smesu od belanaca i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok blago ne porumeni.
3. Izvadite  pečenu koru, prevrnite je na tacnu tako da deo sa lešnicima dođe  gore i premažite nugat kremom.
4. Na isti način od preostalog materijala pripremite još dve kore.
Fil:
1.Zagrevajte 8 dl mleka.Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte prašak za puding i ostatak mleka i izmešajte žicom, a potom sipajte u proključalo mleko i mešajte dok se ne zgusne.
2. Ohlađen krem sjedinite sa umućenim puterom i margarinom, a zatim ga podelite na dva dela i u jedan umešajte otopljenu i prohlađenu čokoladu.







Finalni postupak:
1. Izmiksajte prašak za šlag sa hladnom kiselom vodom.
2. Na tacnu stavite jednu koru namazanom stranom prem gore, nanesite braon krem, po njemu poslažite izlomljene komade plazma keksa i premažite slojem šlaga.
3. Stavite drugu koru, žuti krem, komadiće plazma keksa i preostali šlag .Slaganje završite trećom korom , ali nju okrenite namazanom stranom prema dole.
4. Rashlađenu tortu dekorišite po želji umućenim šlagom, čokoladom ili fondanom (dekor masom).




Нема коментара:

Постави коментар