четвртак, 04. мај 2017.

Paradajz čorba sa kukuruzom






Ova možda malo neuobičajena ,ali svakako veoma ukusna kombinacija kukuruza i paradajza , omiljena je čorba moje dece, a ni mi odrasli  joj ne nalazimo mane.Pripremam je vansezonski, u svim godišnjim dobima i uvek okrepljuje i prija.


Sastojci:
1 glavica crnog ili ljubičastog luka
3-4 kašike maslinovog ulja
3 dl soka od paradajza
450 g kukuruza šećerca (zamrz,)
1 kašičica soli
1/2 kašičice belog luka u granulama
1 prstohvat sušenog ruzmarina








Priprema:
1. Na maslinovom ulju propržite na kockice iseckan  luk.
2. Sipajte sok od paradajza , kukuruz i nalijte vodom ( do 1 l), pa kuvajte dok kukuruz ne omekša.
3. Začinite solju, granulama belog luka i sušenim ruzmarinom.
4. I vaša čorbica je spremna za konzumaciju..










Нема коментара:

Постави коментар