среда, 31. мај 2017.

Pizza pužići od kora










   Sigurno ste već negde jeli ili i pripremali  nešto slično, al probajte da napravite pizza pužiće po ovom receptu i imaćete samo jedan problem - bez obzira šta još budete poslužili  i gosti i domaći će  prvo njih pojesti i neće vam ostati nijedan ( osim ako na vreme ne sakrijete deo).Apsolutni su favoriti na svim dečjim zabavama, a ni odrasli nisu imuni na bogat, pun ukus ovih sočnih pizza pitica od gotovih kora.
Još jedna velika prednost leži u činjenici da se mogu spremiti do pola, pa zamrznuti i dovršiti nekoliko dana kasnije. Ovo omogućava priličnu uštedu vremena kad planirate proslave dečjih rođendana.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za pitu (oko 12 listova)
Za nadev:
400 g trapista il sl.sira po želji
400 g pizza šunke
400 g kečapa
Origano*
Ulje *
Za premaz:
3 jajeta
300 g sitnog sira
so *
Kečap *
* Sve gde nisu navedene tačne mere stavljate po želji i ukusu.





Priprema:

1. Trapist krupno narendajte, a pizza šunku iseckajte na kockice ili i nju krupno narendajte (ako je kupite u komadu).Kore i sve sastojke za nadev podelite na dva jednaka dela ( imaćete dva puta po 6 kora i po 200 g trapista, šunke i kačapa ).
2. Postavite prvu koru na radnu površinu i poprskajte je uljem., a zatim preko stavite još jednu i nju pouljite, pa premažite trećinom od 200 g kečapa, pospite origanom i  nanesite 2/3 od 200 g rendanog trapista.
4. Preklopite 3.korom, nju samo poprskajte uljem, pa stavite 4.koru koju ćete redom pouljiti , premazati  kečapom i posuti origanom, te rasporediti od gore 2/3 od 200 g pripremljene pizza šunke.
5. Preklopite 5. korom , ponovite postupak prskanja uljem, pa stavite šestu i nju prskajte uljem, premažite kečapom, pospite origanom i od gore poređajte preostale trećine trapista i šunke.
6. Sve zajedno urolajte  i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.
7. Postupak pripreme ponovite na isti način sa drugom polovinom materijala i tako napravite još jedan rolat.
NAPOMENA: Ako želite možete držati zamrznuto i nekoliko dana , pa pred upotrebu izvadite da se delimično odmrzne i dalje priremajte po uputstvu koje sledi.








8. Rolat poprečno isecite na šnite debljine od 1.5cm , pa ih ređajte položene na papirom za pečenje postavljen pleh.
9. Razmutitie jaja sa malo soli , dodajte sir te žicom izmešajte da se sjedini.Po jednu kašiku smese stavite na svaki kolutić , pa malo kečapom  od gore prošarajte.
10. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok blago ne porumeni (20-tak min.).


































Нема коментара:

Постави коментар