четвртак, 29. јун 2017.

Limun sladoled






 Po velikim vrućinama prija sladoled svake vrste, a posebno  kiselkaste voćne note. Potpuno uživanje u  sladoledu s drugim voćem znaju da pokvare kristalići leda kojih kod ovog sa limunom nema.On je savršeno kremast, a i dalje veoma osvežavajuć..
 Pravi se jednostavno i brzo od svima dostupnih sastojaka  naročito kad vam u pripremi nečeg preostanu belanca, a nemate volje da se bavite macaronsima.. ☺
NAPOMENA: Izgleda da ovaj sladoled možete konzumirati i ako ste u režimu hrono ishrane, a mogu ga jesti i dijabetičari ako umesto običnog šećera koristite fruktozu .

Sastojci:
1 limun
3 belanceta
150 g šećera
2.5 dl slatke pavlake








Priprema:
1. Limun dobro operite i posušite, te narendajte sitno koricu, a sok iscedite.
2. Pomešajte koricu sa sokom i kuvajte do gustine sirupa.
3. U međuvremenu ulupajte belanca u čvrst šam, pa dodajte šećer i još miksajte.
4. Procedite dobijeni sirup tako da odvojite koricu od soka, pa vrelu tečnost sipajte u mlazu u šam i mutite još malo.
5. U posebnom sudu izmiksajte slatku pavlaku, pa je sastavite sa umućenim šamom lagano preklapajući  masu špatulom.
6. Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem i zamrznite.
Poslužite sa dodacima po želji.













Нема коментара:

Постави коментар