четвртак, 13. јул 2017.

Gusta čorbica od tikvica













  Čorba prija uvek, a ova posebno jer je blaga a zasitna pa se leti može jesti i kao samostalan lagan obrok. Tikvice, šargarepa, luk i pirinač su sastojci koji su uvek pristupačni, dok je priprema jednostavna,  te nas ništa ne sprečava da u njenim blagodetima  uživamo što češće.

Sastojci:
1 glavica crnog luka
2-3 šargarepe
1-2 tikvice (zavisi od veličine)
1 šolja pirinča (1.5 dl)
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine začina
Peršunov list
Ulje







Priprema:
1. Na ulju propržite na kockice iseckan crni luk, dodajte sitno rendanu šargarepu i prodinstajte kratko. Potom uspite opran pirinač i njega malo propržite.
2. Nalijte vodom (oko 1.5 l) i ubacite krupno rendane očišćene tikvice.
3. Kad se pirinač skuva ( čak raspadne) začinite solju i mešavinom začina, pospite seckanim peršunovim lišćem i služite.



















Нема коментара:

Постави коментар