среда, 12. јул 2017.

Pizza smazalice











 Smazalice jer se i mažu, a i baš brzo "smažu". U suštini meke kupus kifle obgaćene pizza ukusom i već možete da zamislite koliko je ukusno ovo "hibridno" pecivo.
Mera u receptu je prilično velika i preporučujem je za proslave i veće društvo dok je za porodicu sa dvoje-troje dece dovoljno da napravite pola mere (osim ako nisu svo troje tinejdžeri muškog pola ☺).

Sastojci:
Za testo:
40 g svežeg kvasca
1 kašika šećera
2 dl mleka
2 dl jogurta
1 dl ulja
1 kašika soli
900 g brašna
Za premaz:
250 g putera
1.8 dl kisle pavlake (20 % m.m.)
2 kašike brašna
3 žumanceta
Za nadev:
300 g pica šunke
200 g trapista
Kečap po ukusu
Origano









Priprema:
1. Kvasac rastvorite u mlakom mleku sa kašikom šećera i ostavite da nadođe.
2. U posudu sipajte brašno, so, ulje, jogurt i nadošao kvasac . pa umesite testo.Pokrijte ga suvom čistom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste duplo (1/2 -1h).
3. U međuvremenu iseckajte pica šunku, a trapist krupno narendajte.
4. Umutite puter, te dodajte kiselu pavlaku, žumanca i brašno i sve ponovo izmiksajte.
5. Naraslo testo podelite na četiri dela.Uzmite jednu jufku i oklagijom je razvucite u pravougaonik debljine 1/2 -1 cm. Premažite ga četvrtinom pripremljene smese , rasporedite po njoj kockice salame i rendani sir, pa poprskajte kečapom i pospite origanom po ukusu.
6. Urolajte dužom stranom, a zatim isecite poprečno na trouglove.Ređajte ih u papirom za pečeenje postavljen pleh.
7. Od preostalog materijala na isti način napravite još tri rolata,  isecite ih takođe na trouglove i rasporedite u plehove.
8. Tako pripremljeno pecivo ostavite da odmori dok se rerna ne ugreje na 180 °C, a potom ga od gore išarajte malo kečapom i pecite dok lepo ne porumeni (20-tak minuta).










Нема коментара:

Постави коментар