субота, 05. август 2017.

Bela rozen torta










 Neki je znaju pod imenom "Beli anđeo", a pošto  se tako zove još jedna sasvim drugačija torta ovu lakše raspoznajem kao "Belu rozenku". Bela je sasvim, a koriste se gotove kore za rozen tortu, koje se nekima dopadaju dok drugi preferiraju ručnu pravljene. Lično kupujem gotove jer se prosto tope u kombinaciji sa ukusnim filovima koji ih omekšaju, a priprema je značajno kraća i lakša.



Priprema fila I


Sastojci:
1 pakovanje korica za rozen tortu
Za fil I:
1 l mleka
6 kašika šećera
3 pudinga ukusa slatke pavlake
250 g margarina
200 g šećera u prahu
200 g bele čokolade
Za fil II:
300 g šlaga u prahu
5 dl kisele vode


Postupak filovanja


Priprema:
Fil I:
1. Prašak za puding rastvorite u 2 dl mleka, pa ga sipajte u ostatak mleka koje ste sa 6 kašika šećera prethodno zagrejali do ključanja. Mešajte dok se ne zgusne, a potom dodajte kockice bele čokolade da se rastope. Ostavite da se hladi.
2. Margarin penasto umutite sa šećerom u prahu, te ga sastavite sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Izmiksajte prašak za šlag sa hladnom kiselom vodom.
2. Premazujete svaku rozen koru prvo  filom I , a zatim i slojem šlaga dok ne potrošite pripremljene količine.
3. Rashlađenu tortu dekorišite preostalim šlagom.









Нема коментара:

Постави коментар