среда, 02. август 2017.

Oblande sa pavlakom i keksom













Oblande su prava olakšica u pripremi kolača jer nam štede vreme pripreme i isključuju upotrebu pećnice, što je posebno važno po letnjim vrućinama kad poželimo da se ipak zasladimo.Kombinacija za fil je mnogo, a ovo je jedna modernija verzija.
Sve u svemu ako želite da od svega nekoliko sastojaka za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept. ☺




Priprema fila

Sastojci:
1 pakovanje oblandi
Za fil:
250 g margarina
5 dl šećera
360 g kisele pavlake
300 g mlevenog keksa



Filovanje oblandi



Priprema:
1. Rastopite margarin na tihoj vatri, pa dodajte šećer i mešajte dok se i on ne otopi.
2. Sklonite sud sa vatre, a potom umešajte kiselu pavlaku i mleveni keks.
3. Ostavite smesu da se prohladi, te njome premazujte listove oblandi i slažite jedan na drugi.
4. Završite filovanje petom oblandom iz pakovanja, te je opteretite nečim težim i ostavite u frižideru preko noći.
5. Isecite kolač na štangle željene veličine i služite.













Нема коментара:

Постави коментар