уторак, 05. септембар 2017.

Pizza pužići










 Verovatno nema  mnogo onih koji nisu  pravili ovo pecivo do sad, al pošto je veoma traženo na dečjim rođendanima , a lako se pravi napisah i ovaj recept. Evo, sve  mlade domaćice koje bi provereno dobro uputstvo sa garancijom uspeha, a i sve  iskusne da možete da uporedite sa svojim, izvolte..







Sastojci:
Za testo:
40 g kvasca
2.5 dl vode
2.5 dl mleka
1 kašika šećera
1 dl ulja
1 kašika soli
900 g brašna
Za nadev:
300 g trapista
300 g pizza šunke
1.5-2 dl kečapa
Origano po ukusu







Priprema:
1. Kvasac rastvorite u mlakoj vodi sa kašikom šećera i ostavite da nadođe.
2. U posudu prosejte veći deo brašna ( ne sve), pa dodajte so, ulje, mleko i nadošao kvasac. Umesite testo po potrebi dodajući ostatak brašna. Pokrijte ga suvom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom oko pola sata do sat vremena da raste (zavisi od temperature vazduha u prostoriji).
3. U međuvremenu pripremite nadev - iseckajte pizza šunku i narendajte trapist.
4. Naraslo testo podelite na četiri jednaka dela. Uzmite prvu jufku , rastanjite je oklagijom u pravougaoni oblik.Premažite potom kečapom, pospite origanom, te četvrtinom pizza šunke i trapista i urolajte.
5. Dobijeni rolat secite poprečno na parčiće debljine 1.5 -2 cm i ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh.
6. Ponovite postupak pravljenja i sa preostale tri jufke.
6. Kad kratko odmore išarajte ih od gore kećapom te pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok ne porumene.











Нема коментара:

Постави коментар