понедељак, 01. јануар 2018.

Kesten šarlota


















 Kesten šarlota je desert koji ćete spremiti od samo nekoliko sastojaka za manje od pola sata, a to je zavidna  prednost. U ukus nemojte sumnjati pod uslovom da kesten volite, a ni izgled ne zaostaje za nekim zahtevnijim poslasticama.








Priprema fila



Sastojci:
210 g bebi piškota
2 dl mleka
Za fil:
1/2 l slatke pavlake (mlečne)
150 g šećera u prahu
500 g kesten pirea
Aroma ruma po ukusu
Za dekoraciju:
2 dl slatke pavlake
30 g čokolade




Oblaganje kalupa i filovanje





Priprema:
1. Piškote potapajte na kratko u mleko i njima obložite dno i stranice okruglog kalupa za tortu.
2. Umutite slatku pavlaku , pa dodajte šećer u prahu i još malo miksajte.
NAPOMENA: Pazite da ne premutite jer će se pavlaka pretvoriti u puter.
3. Narendajte kesten pire i umešajte u šlag od pavlake.Po želji dodajte  aromu ruma.
4. Dobijeni fil sipajte u piškotama obložen kalup i poravnajte.
5. Od gore dekorišete umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom. Rashladite i služite.
















Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...