среда, 31. јануар 2018.

Musaka sa pirinčem

















 Musaka ima baš puno varijeteta i sasvim je izvesno da svako od nas ima svog favorita. Ova pred vama je meni omiljena. Premda je ukusom bogata i zasitna istovremeno je i jednostavna i lako se sprema, te je odličan  izbor za svakodnevni porodični ručak.




Priprema smese pirinča i ml.mesa


Sastojci:
1 veća ili 2 manje glavice crnog luka
500 g mlevenog mesa ( svinjskog, mešang, junećeg..)
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine sušenog povrća ("vegete")
2 šoljice pirinča (1.5-2 dl)
2  jajeta
2 dl kisele pavlake
Ulje



Prelivanje smese



Priprema:
1. Pirinač prelijte vodom, malo posolite i skuvajte. Višak vode odlijte.
2. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte mleveno meso, te i njega prodinstajte dok voda koju bude pustilo ne ispari. Sklonite sud s vatre i začinite. Umešajte kuvani pirinač.
3. Pripremljenu smesu sipajte u vatrostalni sud i ravnomerno je rasporedite.
4. Razmutite jaja viljuškom, dodajte kiselu pavlaku i promešajte da se lepo sjedine, a zatim prelijte preko mesa.
5.Pecite u rerni zagrejanoj na 200 ° C oko pola sata il dok ne porumeni.
Služite uz sezonsku salatu i jedite slobodno BEZ hleba. ☺














Нема коментара:

Постави коментар