недеља, 25. фебруар 2018.

Pogačice sa sirom


 Nekad je bolje ne tražiti još već biti zadovoljan onim što imaš. A već jako dugo imam odličan recept za pogačice sa sirom. Prave se brzo , od praktično samo tri sastojka, testo se može umesiti ranije i držati u frižideru čak nekoliko dana, pogačice se mogu zamrzavati i pre i nakon pečenja, ukusne su veoma i prve se pojedu na svakoj proslavi.
 Al to sve meni nije bilo dovoljno i poželela sam da se listaju kao žu-žu. Uvela sam postupak presavijanja testa u pripremu i postigla cilj, ali sam dobila i više nego što mi treba - pogačice su se toliko razlistale i otišle u vis da su neke i ponovo pale dole. Bilo je svakakvih slučajeva što se vidi i na slikama. Stvarno su mnogo narasle i to bez kvasca i praška za pecivo. Mada testo nisam debelo razvaljala verovatno je i to bilo previše za mali obim kružića osnove, ite sam dobila i neke ne baš reprezentativne primerke.
 Stoga vam savetujem da ipak preskočite taj korak i pravite ih po starom utvrđenom i skraćenom postupku.Priprema i presavijanje testa


Sastojci:
Za testo:
300 g sira
300 g putera/margarina
300 g brašna
so
NAPOMENA: Možete da koristite količine sastojaka po želji al je važno da budu sva tri u jednakoj meri zastupljena.
Za premaz.
1 jaje (manje)
Za posipanje:
SusamPriprema pogačica pre pečenja


Priprema:
1. Umesite testo od sira, putera, brašna i soli (po ukusu).
2. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na bar sat vremena.
NAPOMENA: Vreme stajanja u frižideru je od najmanje jednog sata do nekoliko dana. Najpraktičnije je preko noći.
3. Izvadite, razvijte oklagijom , pa ili presavijajte kao knjigu ( postupak na slici) ili jednostavno samo modlom vadite krugove i ređajte ih na papirom za pečenje postavljen pleh.
4. Premažite ih od gore razmućenim jajetom i pospite susamom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 ° C dok ne porumene ( oko 15-20 min.).

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...