понедељак, 12. март 2018.

Kikiriki bombice












 Kikiriki bombice su mojim ukućanima jedne od omiljenih, a i meni se dopadaju, naročito zbog jednostavne i brze pripreme. Napravite ih  kad god vam se jede nešto slatko, domaće i na brzinu.
 Ukoliko koristite posne sastojke  upotpuniće svjim posebnim ukusom vaš asortiman posnih poslastica.




Sastojci:
300 g šećera
100 g margarina/puter
100 g čokolade
100 g nugat krema (tipa "Eurokrem", "llinolada","Nutela")
200 g mlevenog keksa
400 + 100 g pečenog (neslanog ) kikirikija*
*Kikiriki ne sme biti slan i pržen nego bez soli il sa niskim sadržajem soli i pečen. Manji deo (50 g) je za oblaganje.










Priprema:
1. U šerpicu sipajte 200 g vode i šećer, pa kuvajte  dok ne proključa i šećer se ne rastvori.
2. Potom ubacite kockice čokolade, nugat krem i margarin i mešajte da se sve lepo rastopi.
3. Sklonite s vatre i umešajte mleveni keks i mleveni kikiriki (400 g).
4. Od prohlađene smese vlažnim rukama oblikujte kuglice, pa ih zatim uvaljajte u mleveni kikiriki i rashladite.
Možete ih služiti u dekorativnim papirnim korpicama ili po nahođenju.









Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...