петак, 13. април 2018.

Salata od jaja i luka










 Tragajući za nekim finim načinom da potrošim višak jaja preostao od Uskrsa naleteh na ovaj recept. Odmah mi se dopala kombinacija, isprobah je i preporučujem da i vi to učinite.
 Jedino bih sledeći put smanjila količinu kisele pavlake jer je salata već nakon nekoliko sati stajanja u frižideru bila malo tečnija što ni malo nije uticalo na ukus al eto..
 Druga mogućnost je da je služite  odmah nakon kratkog hlađenja, pa sami odlučite.



NAPOMENA: Roze delovi na  fotografiji su belanca malčice ofarbana ☺



Sastojci:
6 jaja
1 glavica crnog ili veza mladog luka
Za preliv:
50 g majoneza
100 - 200 g kisele pavlake
1 kašika senfa
1/2 kašičice šećera
3 prstohvata soli
1 prstohvat mlevenog belog bibera ( nije obavezno)

Priprema:
1. Jaja obarite, ohladite i oljuštite, a potom ih iseckajte na kockice. Koristila sam specijalnu žicu za sečenje jaja ( videti na fotografijama pripreme) tako što sam svako jaje stavljala u ležište alatke tri puta - svaki put u drugu poziciju. Možete ga lako iseći i ručno.
2. Crni ili maldi luk sitno iseckajte.
3. U odgovarajućoj posudi pomešati majonez, pavlaku i senf, pa dodajte šećer i posolite. Možete staviti i beli biber po ukusu.
4. Pomešajte da se lepo sjedini, pa dodajte luk i jaja i opet lagano izmešajte.
5. Rashladite i služite uz meso a možete njom puniti i pecivo.







Нема коментара:

Постави коментар