среда, 16. мај 2018.

Čokoladni mus















  Kad vam organizam il duša (u zavisnosti od životne filozofije) zatraže nešto slatko, čokoladno, kremasto, a da se brzo i lako pravi - mikser u ruke, polupajte jaja i smućkajte sebi perfektan gastro ugođaj po receptu koji upravo sledi.




Kuvanje žumanaca na pari i dodavanje čokolade


Sastojci:
5 jaja
125 g šećera
200 g čokolade
1.5 dl slatke pavlake
Prstohvat soli
Za dekoraciju:
2.5 dl slatke pavlake



Dodavanje slatke pavlake i šama od belanaca


Priprema:
1. Žumanca izmiksajte sa šećerom da pobele, pa dodajte dve kašike vruće vode i mutite još par minuta. Prebacite ih u odgovarajuću posudu i kuvajte na pari uz mešanje dok se ne zgusnu. Dodajte potom čokoladu, te ostavite da se ohladi.
2. Odvojeno ulupajte u jednom sudu belanca sa prstohvatom soli, a u drugom slatku pavlaku.
3. U ohlađeni krem od žumanaca lagano umešajte prvo slatku pavlaku, a potom i tučeni šam.
NAPOMENA: I šam i šlag dodajte iz nekoliko navrata i mešajte lagano špatulom  prevrćući masu od dole ka gore i u krug kako bi  masa postala vazdušasta.




Pre i nakon hlađenja




4. Pripremljenim kremom napunite čaše i rashladite.
5. Umutite preostalu slatku pavlaku, napunite poslastičarsku vreću i zvezdastim nastavkom istisnite spiralu šlaga na krem u svakoj čaši. Uživajte..























Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...