среда, 30. мај 2018.

Sladoled od jagoda














 Sezona jagoda vazda najbrže prođe, al ove godine čini se kao nikad do sad. Nismo stigli pošteno ni da se najedemo, a kamoli da pravimo svakojake đakonije, a već ove slatke bobice više ne možeš naći ni za lek.
 No jednako ukusan sladoled po ovom receptu možete da napravite i od malina koje nam pristižu.




Priprema voćnog pirea


Sastojci:
300 g jagoda (ili malina po želji)
1 kašika soka od limuna
100 g šećeera
180 g kisele pavlake (1 manja čaša)
2 dl slatke pavlake



Priprema smese


Priprema:
1. Jagode operite, očisitite, iseckajte, pa izblendirajte ( ja sam koristila štapni mikser). Potom dodajte sok od limuna i šećer i pomešajte da se rastopi.
2. Posebno ulupajte slatku pavlaku, te joj dodajte kiselu i ponovo izmiksajte.
3. Na kraju je lagano špatulom sjedinite sa voćnim pireom. a zatim sasvim kratko sve umutite mikserom.
4. Pripremljenu smesu rasporedite u plastični sud sa poklopcem i zamrznite.
5. Izvadite 15 minuta pre služenja. Odgovarajućom kašikom rasporedite u činijice i uživajte.








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...