недеља, 10. јун 2018.

Mesni uštipci













 Ređe postavljam recepte za slaniše, a još ređe za specijalitete od mesa. Razlog nije taj što ih ne jedem nego što uglavnom pripremam standardna uobičajena i svakom poznata jela. Moji ukućani ne vole eksperimente kako ih zovu, al ovaj koji sledi je prošao sa odličnim ocenama još pre nekoliko godina i vremenom je stekao status provereno dobrog.
 Veoma je izdašan i ekonomičan, a uštipci su veoma ukusni, te preporučujem da ih i vi testirate.




Priprema smese


Sastojci:
300 g mlevenog mesa
3 jajeta
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kisele (mineralne) vode
1 kašičica soli
1/2 kašičice aleve paprike
1 čen belog luka
Ml.biber po ukusu





Oblikovanje i prženje




Priprema:
1. U odgovarajuću činiju stavite mleveno meso, pa dodajte prethodno viljuškom razmućena jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kiselu vodu, izgnječen beli luk, so, alevu papriku i biber po ukusu.
2. Pripremljenu smesu ostavite pola sata u frižideru.
3. Zagrejete ulje/mast, a potom kašikom zaronjenom prvo u vrelu masnoću uzimajte po malo mase i spuštajte u masnoću. Nakon nekoliko minuta ih okrenite na drugu stranu i dovršite prženje.
4. Ređajte gotove uštipke na kuhinjski ubrus da upije eventualni višak masnoće, a služite uz pomfrit il varivo od povrća i salatu po želji.









Нема коментара:

Постави коментар