четвртак, 07. јун 2018.

Nugat sladoled










 Na letnjim temperaturama od svih poslastica najviše prijaju sladoledi, pa recepata za njih nikad dovoljno, bar u mom slučaju. Na ovaj sam naišla ovde i namah me osvojio kako jednostavnošću pripreme ( ako izuzmemo krokant od susama što sam i uradila) tako i svojom kremastom strukturom. Ovakvi se sladoledi zovu još i "no churn " što bi imalo da znači da su sami po sebi bez kristalića leda i da zbog toga nema potrebe za korišćenjem  mašine za sladoled što mi sve odgovara. I još da dodam da je ovo nugat zadovoljstvo bez jaja i bez glutena što nije bez značaja u današnje vreme, pa da kompletiram preporuku.




Sastojci:
5 dl slatke pavlake ( nezaslađene, mlečne)
3 kašike rastopljenog putera
400 ml kondenzovanog mleka*
* Jedna konzerva kupovnog ili ga napravite sami po receptu ovde.
150 g  Nutele ili dr. nugat krema








Priprema:
1. Ulupajte slatku pavlaku u šlag pazeći da je ne premutite.
2. Rastopite puter i dodajte ga kondenzovanom mleku, a potom umešajte Nutelu ili dr. nugat namaz.
3. Na kraju lagano špatulom sjedinite obe mase i dobijenu smesu stavite u plastičnu činiju sa poklopcem. Zamrznite, pa izvadite iz zamrzivača deset  minuta pre služenja.
NAPOMENA: Nije potrebno mešati tokom hlađenja.





















Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...