четвртак, 21. јун 2018.

Sladoled od dva sastojka













 Recept za sladoled od samo dva sastojka je veoma popularan poslednjih nekoliko godina u svetu, te ako u internet pretraživać ukucate no-churn ice cream možete naći veoma mnogo različitih varijacija u zavisnosti od izabranih dodataka. Kremaste su konzistencije i bez kristalića leda, aukus im je najpribližniji industrijskom. Malecni nedostatak je osobina da se nešto brže tope, al ako požurite s konzumacijom nećete ni osetiti razliku.
 Od svih tih recepata koje sam pregledala izdvojila sam jednu osnovnu meru koja mi se učinila najzaokruženija i dva po meni glavna ukusa, a vašoj mašti prepuštam nove kombinacije.
 NAPOMENA: Sličan po sastavu i načinu pripreme je i nugat sladoled (recept ovde).



Priprema sladoleda ukusa vanile



Sastojci:
Za osnovnu masu:
4 dl zaslađenog kondenzovanog mleka
5 dl slatke pavlake ( mlečne sa min. 30 % m.m.)
Za ukuse:
Vanila :
1 kašičica arome vanile
Čokolada :
2 kašike kakaoa *
* Koristim alkalizovani koji je jače arome i tamniji.
50 g čokolade ( za kuvanje, mlečne il po želji)




Priprema sladoleda od čokolade


Priprema:
1. Ukoliko ne možete da kupite kondenzovano mleko napravite domaće po receptu ovde. U kondenzovano mleko dodajte ili aromu vanile ili mleveni keks po ukusu ili kakao i otopljenu pa ohlađenu čokoladu.
2. Posebno ulupajte slatku pavlaku i lagano je umešajte u smesu kondenzovanog mleka i izabranih dodataka.
3. Pripremljenu masu rasporedite u odgovarajuće plastične posude sa poklopcem i zamrznite.
NAPOMENA: Nije potrebno mešati tokom prvih par sati jer se neće stvoriti kristalići leda.










Нема коментара:

Постави коментар