субота, 28. јул 2018.

Piletina sa povrćem
















 Moja mlađa sestra Olja ima osećaj za meru i talenat za improvizaciju, a još kao mala znala je da nas iznenadi svojim umećem u kuhinji. Ne voli možda da se u njoj predugo zadržava, te sprema uglavnom brza, al izuzetno ukusna jela. Ovo je jedno takvo i njime me je dočekala kad sam je bila posetila u Abu Dhabiju. Moram da priznam da mi je prijalo više od svih drugih specijaliteta koje sam tamo bila u prilici da probam. A nisam pristrasna uopšte..☺




Sastojci:
1 komad pilećeg belog mesa/ pilećih grudi
1 veća paprika babura
1 manja tikvica
3-4 manjih šargarepa
10-15 vrhova asparagusa/špargli*
* Ako možete da nabavite, ako ne izostavite.
Ulje
So










Priprema:
1. Na zagrejanom ulju kratko propržite na kocke isečeno meso.
2. Povrće očistite, iseckajte na krupnije komade, pa dodajte mesu. Poklopite i dinstajte uz povremeno mešanje dok meso ne omekne.
3. Posolite po ukusu i služite uz prilog i salatu po želji.










Нема коментара:

Постави коментар