четвртак, 12. јул 2018.

Piletina u pavlaci sa susamom














   Piletinu, a posebno belo meso il pileće grudi uglavnom svi vole jer je lagano, nemasno, a hranljivo. Većinom se brzo sprema, a ovaj recept spada u najlakše, skoro ekspres načine pripreme, te ga toplo preporučujem za prilike kad nemate baš puno vremena za kuhinjske vratolomije.
 Ostali sastojci  u receptu su osvedočeno zdravi  i svojim ukusom doprinose da se ovo jelo dopadne čak i izbirljivoj deci, bar po mom skromnom iskustvu.







Priprema umaka


Sastojci:
1 belo meso od pileta (otkošteno)*
Može i otkošteno meso sa bataka i dr.delova pileta
80 g putera
2 kašike susama
2 čena belog luka
1.5 dl kisele pavlake
1 kašičica mešavine začina ( "vegete" il sl.)
Masnoća za podmazivanje tepsije



Pre i nakon pečenja



Priprema:
1. Piletinu isecite na kocke veličine zalogaja ( povećeg al ne prevelikog ☺).
2. U šerpici rastopite puter, pa dodajte susam, iseckan ili izgnječen beli luk, kiselu pavlaku i mešavinu začina, apotom promešajte.
3. Dodajte meso, te ponovo sve izmešajte da se lepo prožme umakom.
4. Podmažite odgovarajući vatrostalni sud ili tepsiju, rasporedite masu i pecite u rerni zagrejanoj na 200 ° C dok lepo ne porumeni  ( oko 25-35 min. otpr. ).
5. Služite toplo uz salatu i prilog po želji.







Нема коментара:

Постави коментар