недеља, 29. јул 2018.

Sladoled od banane i Nutelle














 Već duže vreme merkam recepte za sladoled koji za osnovu imaju zamrznute banane. Zajednički imenitelj osim naravno banana je i ekstremna jednostavnost i brzina pripreme tako da sam rešila da isprobam jednu takvu varijaciju. Kombinacija sa Nutellom mi se učinila najsigurnijom opcijom i nisam pogrešila u proceni.
 Ako mi ne verujete, a po kući vam se povlače prezrele banane, proverite odmah ..☺
NAPOMENA: Obzirom da je Nutella gluten free i ova je poslastica bez glutena. Osim toga ne sadrži ni jaja, pa je bezbedna za osobe alergične na njih.









Sastojci:
4 zrele banane ( oljuštene oko 400 g)
1/2 šolje Nutelle il sl.krema ( oko 170 g)

Priprema:
1. Banane oljuštite, pa iseckajte na kolutiće, stavite u kesu i zamrznite.*
* Dovoljno će biti 2-3 sata.
2. Izblendirajte zamrznuto voće , te mu dodajte Nutellu i sve ponovo miksajte da se lepo sjedini.
3. Dobijeni krem rasporedite u odgovarajući plastični sud sa poklopcem i ostavite u zamrzivaču par sati. Izvadite i služite.
NAPOMENA: Smesa može i duže da stoji zamrznuta, al je u tom slučaju izvadite bar 15 minuta pre služenja.









Нема коментара:

Постави коментар