четвртак, 02. август 2018.

Pohovane tikvice














 Skoro sam sigurna da ne postoji punoletna osoba, a posebno ženska, koja ne ume da ispohuje tikvice, no ipak ću opisati postupak koji ja primenjujem već par decenija. Mojima se dopada krajnji rezultat, al možda zato što ne znaju za bolje. ☺
 A ja sam opet totalno pristrasna i ne umem da stanem dok je i jedna na tanjiru, onako uz sir i paradajz da mi ni hleb ne treba.
 Pa, izvolte sami probajte i ocenite..





Priprema pre prženja




Sastojci:
1 tikvica srednje veličine
2 jajeta
2-3 kašike oštrog brašna
So
Masnoća za prženje
NAPOMENA: Ovo je mera za dve osobe il jednu poput mene. ☺



Postupak prženja




Priprema:
1. Tikvicu oljuštite i isecite na tanje ploške ( par milimetara debljine), posolite i ostavite da odstoje.
NAPOMENA: Možete ih seći i poprečno na kolutiće, al ja više volim uzdužno jer brže završim prženje il mi se bar tako čini.
2. Razmutite jaja viljuškom il žicom, posolite po ukusu, te umešajte oštro brašno. Smesa treba da je malo gušća od one za palačinke.
3. U međuvremenu će tikvice omekšati i pustiće vodu, koju treba da pokupite papirnim ubrusom.
4. Posušene komade uvaljajte u masu od jaja i brašna, pa ih pržite na zagrejanoj masnoći dok ne porumene sa obe strane.
5. Služite uz salatu po želji.












Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...